7 juni 2024

Dagens fråga

Svara rätt på dagens fråga och vinn 2.500 extra steg

Dina bonuspoäng läggs till ditt stegsaldo

Se scoreboard

HP:s rapport om hållbar påverkan

HP har publicerat en rapport om hållbar påverkan under de senaste 21 åren

Hållbarhet har varit en del av HP:s DNA sedan företaget grundades för mer än 80 år sedan. HP har alltid varit en plats där innovation driver fram extraordinära bidrag till mänskligheten. Gång på gång har vi haft visionen att se nya möjligheter för den roll vi kan spela i världen – och uppfinningsrikedomen att skapa teknik som inspirerar till ambitiösa framsteg.

Det var detta tankesätt som fick oss att sätta upp djärva mål för 2025, 2030 och 2040 med fokus på klimatåtgärder, mänskliga rättigheter och digital jämlikhet. Och i vår årliga rapport om hållbar påverkan kan du få en uppdatering av detta viktiga arbete.

Se hela rapporten på den här länken – eller sammanfattningen här.

 Här är några av höjdpunkterna från rapporten:

  • Bana väg för Net Zero: Vi strävar efter att uppnå noll nettoutsläpp av växthusgaser senast 2040
  • Eliminering av plast: Vi minskade antalet plastförpackningar för engångsbruk med 44% under 2021 – en ökning från 19% under 2020. Detta är ett stort steg mot vårt mål att eliminera 75% av plastförpackningar för engångsbruk till 2025 jämfört med 2018 och stöder vårt mål att nå 75% cirkularitet för produkter och förpackningar till 2030.
  • Skyddar skogar: Vi samarbetar med ledande naturvårds- och miljöorganisationer för att investera i skogsrestaurering och ansvarsfull förvaltning för att kompensera för skogsförlust för allt papper som används i HP-skrivare och utskriftstjänster.
  • Främja mångfald, jämställdhet och inkludering
  • Stärka arbetstagarna i vår leveranskedja
  • Påskynda digital jämlikhet
  • Förstärka vår påverkan: Vi utökade vårt branschledande Amplify Impact-program till mer än 10.000 återförsäljare i 40 länder.
  • Stödja våra samhällen: Vi har uppnått 692.000 volontärtimmar för våra anställda sedan 2016. Det motsvarar cirka 80 års volontärarbete! Men vi vill göra ännu mer. Vårt mål är att nå 1,5 miljoner volontärtimmar fram till 2025 – och alla HP-anställda är berättigade till fyra timmars betalt volontärarbete varje månad.
Dagens fråga – 7 juni 2024